Ετοιμαστείτε για ένα τέλειο οικογενειακό πικ-νικ



Ο σχεδιασμός ενός τέλειου πικ-νικ μπορεί να είναι διασκεδαστικός, ειδικά εάν εμπλέκεται ολόκληρη. Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδιά μπορεί να είναι υπεύθυνα για το σακίδιό τους, όπου θα μεταφέρουν τα παιχνίδια τους ή ένα σνακ και το παγούρι με το νερό τους ή ακόμα και την κουβέρτα του πικ-νικ. Εάν δεν θέλετε να τα βαρύνετε, μπορείτε να του δώσετε να κουβαλάει υγρά μαντηλάκια για να καθαρίσει τα χέρια και επιπλέον σακούλες για τα απορρίμματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΙΚ-ΝΙΚ

Οι καλύτερες επιλογές για τέτοιου είδους εξορμήσεις είναι φαγητό, που μεταφέρεται εύκολα και δεν χρειάζεται ψύξη για να μην χαλάσει.
Αναρωτιέστε πόσο φαγητό να συσκευάσετε; Σε γενικές γραμμές, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα σάντουιτς ανά άτομο και διάφορους μεζέδες για να μοιραστούν όλοι. Μην ξεχνάτε να έχετε αρκετό νερό, χυμούς και όποιο άλλο ποτό θέλουν οι ενήλικοι της παρέας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φορητό ψυγειάκι για τις τροφές, που χρειάζονται ψύξη (τυρί και φρούτα), αλλά και για να κρατήσετε δροσερά το νερό και τους χυμούς σας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Ο γενικός κανόνας είναι να μην έχετε μαζί σας πολλές σάλτσες και ζουμιά (μην πάρετε μαζί σας ψαρόσουπα ή γιουβαρλάκια για παράδειγμα), αλλά αντίθετα να έχετε στέρεα τρόφιμα που να μην χρειάζονται μαχαίρι για να τα κόψετε. Οπότε:

- ψωμί
- γραβιέρα ή φέτα (μπορείτε να κόψετε μερίδες από το σπίτι)
- τυροπιτάκια
- κεφτεδάκια
- ελιές
- βραστές πατάτες
- μπουκιές χοιρινού
- κονσέρβες (διάφορα είδη θαλασσινών, κρεατικών και λαχανικών
- ντομάτες
- αγγούρι

Για γλυκό, καλύτερα μην προτιμήσετε εκείνα, που λιώνουν εύκολα ή τα γλυκού σιροπιαστά, γιατί το πιο πιθανό είναι να γίνεται χάλια. Μία πολύ καλή ιδέα είναι η πάστα φλόρα ή τα κρουασανάκια για τα παιδιά.

Την ώρα που θα προετοιμάζεστε, μην ξεχάσετε να προσθέσετε στα πράγματά σας την κουβέρτα, όπου θα καθίσετε, πλαστικά ποτήρια, πιάτα και πιρούνια, αλλά οπωσδήποτε ένα κανονικό μαχαίρι. Σακούλες για να βάλετε μέσα τα σκουπίδια σας είναι απαραίτητες, ενώ πολλοί προτιμούν να παίρνουν μαζί τους και κάτι για να το χρησιμοποιήσουν σαν τέντα (άλλοι ένα παλιό σεντόνι, άλλοι έναν μουσαμά).

ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Αφήνουμε τον χώρο όπως τον βρήκαμε, χωρίς σκουπίδια!